Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Ballonvaart boven Gent tot in Waasmunster

ballonvaart zonsondergangZondagmiddag lagen we nog gezellig uit te slapen van Spinvis en de Gentse feesten van de avond voordien. Ik nam dan ook half slaperig de telefoon op toen die afging en wat ik hoorde maakte mij op slag klaarwakker. We mochten vanavond eindelijk gaan ballonvaren! Alhoewel het die middag nog regende, garandeerde de piloot ons dat we fantastisch weer mochten verwachten ‘s avonds.

En hij hield woord. Door de regen en de wind was de lucht gezuiverd van stofdeeltjes waardoor we extra ver konden kijken. In al ons enthousiasme kwamen we bijna te laat aan op de plaats van afspraak op de parking van de Holiday Inn aan het U.Z.. Gelukkig gaf onze taxichauffeur op lichte aandrang lekker veel gas. Daar stond de Landrover die ons naar een klein veldje naast de watersportbaan bracht.

Het uitladen, opzetten en opblazen van de ballon ging allemaal vrij snel en professioneel. Rond 19u45 werden de mensen onder ons dan ook enorm snel gereduceerd tot op en neer springende pixeltjes tussen lego-huisjes.

ballonvaart koers

Als je van de watersportbaan een rechte lijn trekt naar de Dampoort, dan weet je welke koers we aan het varen waren. We zagen en hoorden de optredens op polé-polé en Baudelo.
Op het hoogste punt konden we zowel de Kemmelberg, de zee, Antwerpen en Brussel zien liggen.

landing ballonvaartTijdens de landing in de buurt van Waasmunster dreigden we in plaatsnood te komen door de autosnelweg. We moesten dus terug de lucht in om wat verder van die hindernis te vliegen. Na een spectaculaire afremming tegen een boom (dat blijkt een truukje van de pro’s te zijn) maakten we een redelijk zachte landing. We waren echter in een moeilijk bereikbaar drassig stukje wei en na wat gesukkel stegen we weer op om een kleine honderd meter verder weer te landen.

Na het opplooien van de gigantische ballon kregen we traditioneel nog een glaasje Champagne en een attest van onze vlucht.

Het was een spectaculaire vlucht van zo’n twee uur waar we tot iets boven de drieduizend voet (1050 meter)  hoogte stegen en daalden tot onze maand de toppen van de maïs onder ons streelde. Een zeer bekwame piloot, leuk gezelschap en fantastische vergezichten maakten deze vlucht onvergetelijk!

Dankzij Google Earth kan je de foto’s van de vlucht vergelijken met de locatie op de satelietfoto’s. Google Earth is gratis te downloaden. Alsook onze vluchtroute met enkele foto’s die je kan zien door op de duimspijkers te klikken.

Nog meer foto’s bij:

kathleen op het topje van sint-baafs inkom aan sint-baafs
het sint-baafsplein toren van sint-baafs
kathleen op de top van sint-baafs zicht vanop sint-baafs
kathleen op de top van sint-baafs zicht vanop sint-baafs
kathleen op de top van sint-baafs kathleen op de top van sint-baafs
kathleen op de top van sint-baafs kathleen op de top van sint-baafs
posted by Keukentafel in Gent,gentse feesten,Things to do and have Comment (1)
  • Keukentafel

    Er stond een foutje in de link naar het .kmz bestand (=Google Earth bestand) met onze route en foto’s. Bij deze dus fixed.

Switch to our mobile site