Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Breedband in Vlaanderen is te duur (gelezen in De Morgen)

Het blijft waarschijnlijk ijdele hoop, maar als de gazet al meedoet aan het protest tegen de limieten en de prijzen van breedband internet… wie weet zet het wel een kleine revolutie in gang.

Ondertussen maak ik nog wat reclame om over te stappen naar Dommel.

Al heb ik al opgevangen dat er mensen zijn die Telenet de hemel in prijzen omdat hun internet vanaf nu sneller zal gaan. Ignorance is a bliss!

Breedband in Vlaanderen is te duur
Breedband in Vlaanderen is te duur. Tot die conclusie komen het vakblad PC Magazine en de internetnieuwssite ZDNet.be na een vergelijking van de prijzen van Vlaamse breedbandabonnementen met die van de Nederlandse aanbieders.

Kwart duurder dan in Nederland
Het prijsverschil tussen een vergelijkbaar Vlaams en Nederlands breedbandabonnement loopt op tot 25 procent. “In Nederland betaalt de consument bij providers als @Home en KPN-dochter Xs4All net geen dertig euro voor een 4 megabit ADSL-lijn. Het vergelijkbare Belgacom-abonnement kost 41,75 euro en is daarmee ruim 25 procent duurder”, stelt het onderzoek.

Downloadlimiet
PC Magazine bekritiseert vooral de downloadlimiet voor Vlaamse surfers. In Vlaanderen kan men, in tegenstelling tot in andere Europese landen, met een standaardabonnement niet onbeperkt surfen. Wie veel websites bezoekt, online films bekijkt of gewoon gegevens voor beveiligingsupdates downloadt, heeft niet voldoende met een standaard abonnement. (belga/lb)

bron: De Morgen / Belga / lb

posted by Keukentafel in multimedia and have Comments (2)

Switch to our mobile site