Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Couleur café staat in brand

couleur café staat in brandHet was me het weekendje wel. Gezellig met Kathleen en wat ander leuk volk naar couleur café op de site van Tour&taxis in Brussel. Stond ik daar met een Marokkaanse Couscous met Kefta in mijn pollen, begon het een eindje achter mij verdacht veel te lijken op een brandje. Toen we de vlammen uit de daken van het oude station zagen slaan, en een volkstroom onze richting uitkwam, begonnen we toch te vermoeden dat er meer aan de hand was dan een klein vuurkestook.

Heel de site werd geëvacueerd. Zo’n twintigduizend mensen werden de straat opgestuurd zonder zekerheid of hun (duur) ticket zou terugbetaald worden of dat er nog kon door gefeest worden. Om het afwachten en de chaos wat draaglijker te maken werden er, geheel in couleur café stijl, muzikanten de straat op gestuurd om daar het feest verder te laten gaan.

Via via kwamen we te weten dat rond 21u de deuren weer opengingen en we dus slechts anderhalf uur gingen missen van het festival. De organisatie had duidelijk de handen vol, want er werd geen moeite meer gedaan om toegangstickets te controleren. Iedereen mocht gratis binnen.

En dan nu… muziek!
Voor de evacuatie hadden we enkel nog maar de sfeer opgesnoven zonder echt te gaan kijken naar de optredens. Het eerste optreden na de evacuatie was Daan en die gaf er as usual een goei lap op. Het publiek bleef redelijk rustig, voor een Daan-optreden dan toch, op zijn nieuwe nummers maar de bekendere ‘swedish desinger drugs’ en ‘housewife’ brachten ambi in de keet.

vuurwerk op couleur caféNadat Daan gedaan had (leve de letter a) nog wat romantisch staan wezen kijken naar het vuurwerk. Wat wat vroeger dan voorzien werd afgestoken. Heel de festivalplanning was toch al grondig door elkaar geschud. Ziggy Marley was de volgende op ons programma. Veel heb ik er niet actief van meegemaakt, maar het schijnt wel cava te zijn geweest. En ongeveer hetzelfde voor Cassius. Ik was te veel afgeleid door al de eetkraampjes denk ik.

In het kort: lekker festival, al bij al vlotte organisatie en evacuatie, hoera daarvoor! En zeker ook een hoera voor Kathleen die via Studio Brussel een gratis duo ticket had gewonnen waardoor ik mij dus budgettair al een pintje meer kon permitteren.

posted by Keukentafel in muziek,Things to do and have No Comments

Switch to our mobile site