Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Filmreview: Across The Universe

Across The UniverseEen film zoals Across The Universe kom ik niet vaak tegen. Voor mij is een film geslaagd als je na de voorstelling enkele minuten nodig hebt om terug in de realiteit te komen. Nagenietend van een mooi stukje pakkende cinema.

Across The Universe is een musical waarin alleen liedjes van The Beatles te horen zijn. De liedjes worden gezongen door zes verschillende rollen, stuk voor stuk prachtig vertolkt door enkele onbekende acteurs. Maar van Jim Sturgess zullen we volgens mij nog veel horen. Hij speelt Jude, een Engelse dokwerker die zijn geluk gaat beproeven in Amerika. Daar leert hij Max kennen, een college dropout. Dan zijn er ook nog Lucy, de zus van Max en vriendin van Jude. En Jude zijn huisgenoten Sadie, Jojo en Prudence. Veelkleurige personages die elkaar vinden in het jaar 1960, waar de oorlog in Vietnam woedt en de hippies free love prediken.

Als kers op de taart komen Bono als hippieleader, Joe Cocker als zwerver en Selma Hayek als sexy nurse even langs voor een cameo.

De eerste tien minuten vielen wat uit de boot vergeleken met het vrolijke tempo van de rest van de film, maar wie de zaal niet is uitgelopen krijgt waar voor zijn geld. Een absolute aanrader!

[youtube bQ6d3m-GFyw]

posted by Keukentafel in film and have Comments (2)
 • http://www.last.fm/user/boersnoes Boersnoes

  Hey neighbour.
  Je staat nu al zo lang bij mijn last.fm neighbours dat ik het de moeite waard vond om eens binnen te wippen. In hoeverre je iemand kan beoordelen op zijn “digital fingerprint” lijk je me iemand met een fijne smaak.

  Ik weet niet hoe het komt, maar ik had van deze film nog nooit gehoord, maar de preview + review lijken mij wel overtuigend genoeg.

  Thx

 • http://blog.keukentafel.be Keukentafel

  Howdiedeliedoe neighbour!

  Jij bent helaas niet terug te vinden tussen mijn neighbours.

  Maar afgegaan op je last.fm profiel zou je daar zeker thuis horen.

  Ik wil nog eens beklemtonen hoe aangenaam Across The universe is.
  Beetje zwak in het begin, maar hij blijft overeind zonder over the top te gaan.

Switch to our mobile site