Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

GB Dampoort moet sluiten

Wat lees ik op Gentblogt?

Carrefour heeft beslist 16 verlieslatende GB’s te sluiten, daarbij de gekende GB aan de Dampoort. De grote buurtwinkel zou al jaren verlies maken. Enkele tientallen werknemers zien hun broodwinning bedreigd, maar Carrefour gaat ervan uit dat er geen naakte ontslagen zullen vallen. Misschien zullen een paar werknemers naar de Carrefour-vestiging in Oostakker kunnen.

De komende dagen zal de GB-directie met de personeelsvertegenwoordiging de verschillende maatregelen bespreken die zoveel mogelijk naakte ontslagen kunnen vermijden, via bijvoorbeeld brugpensioen, het stimuleren van deeltijds werken, tijdskrediet… (rm)

bron: De Gentenaar

gb aldiDat is wel zwaar schijten! Mijn dagelijkse ontspanningstrip door de GB zal dus binnenkort vervangen worden door een stresserend avontuur door de chaos van ‘denaldi’. Achja, waarschijnlijk win ik er op jaarbasis toch enkele euro’s door. Mijn rug en armen zullen wel wat moeten afzien omdat het nu 3 minuten verder stappen is. Misschien moet ik ook zo eens een ouwmetenkarreke kopen om mijn boodschappen in te smijten.

edit: vervolg 2 juli 2007:

Met sluiting bedreigde GB’s staken.

(Belga) Maandag zijn zeven van de zestien met sluiting bedreigde GB-supermarkten gesloten wegens een actie van het personeel. Vooral in Vlaanderen wordt er gestaakt tegen de herstructureringsplannen.

De GB-supermarkten in Dendermonde, Oudenaarde, Gent-Dampoort, Ekeren, Quiévrain, Sint-Niklaas en La Louvière zijn maandag gesloten. Die in Halle, Heppen (Leopoldsburg), Deurne, Ukkel, Rocourt, Grivegnée, Anderlues, Gilly en Doornik zouden de hele dag open blijven. Maandag om 13 uur is er een ondernemingsraad bij de supermarktketen en de vakbonden hopen een massa werknemers op te trommelen om uiting te geven aan hun ongenoegen. In de zestien met sluiting bedreigde GB’s werken zo’n 900 mensen. Er zijn maandag bussen ingelegd om hen naar Brussel te vervoeren. De bonden willen op de ondernemingsraad “alle cijfers over de betrokken winkels ontvangen”, aldus Jan De Weghe van de socialistische vakbond. Ze willen ook dat alle mogelijke alternatieven voor sluiting worden onderzocht. (KWO)

bron: BELGA

posted by Keukentafel in beetje vanalles,Gent and have Comments (3)
 • Marc

  Na de overname door den hoge prijzen maniak van de GB-Dampoort heb ik niets goeds te vertellen !!! Ik zal me niet boos maken : ik heb al 3 keer broodbeleg gekocht en al 3 keer zo ziek als een hond geweest : koorts , braken en maagkrampen .

 • Marc

  Als je vraagt naar vuilzakken en na meerdere weken nog geen deftig antwoord krijgt mààr word afgesnauwd word door een turkse werkneemster dan neem ik liever de bus of ga ik naar de Aldi voor boodschappen .

 • Marc

  Als je een klachtenmail naar GB wil sturen dan ben je er aan voor de moeite ! Je mail kan niet verstuurd worden door een onbekende reden !! Als je dan telefoneert naar GB dan moet je jezelf in bochten wringen om ergens te geraken !!!
  Dus : GB je keert NOOIT tevreden terug !

Switch to our mobile site