Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Shrek de derde

Shrek de derdeWaarom ze in de studioskoop nog altijd geen bankcontact aanvaarden ontgaat mij volledig. Bijna het begin van de film gemist omdat daarbovenop de geldautomaat in de buurt dienst weigerde. Ik voelde mij alweer storend element om te laat de filmzaal binnen te gaan. Maar wat bleek? We hadden heel de filmzaal voor ons tweetjes en de film was nog niet begonnen. Al snel beklaagde ik mij dat we ons nieuw tv-dekentje (merci moeke) niet mee hadden gebracht.

To the point: Shrek the Third is stukken minder dan zijn voorgangers. Minder grappig, minder grof, minder echte emoties, …
Maar ook wel: meer grafische details, meer melige in de strot geramde moraal (bweurk), meer voorspelbaarheid, meer personages, …
Spoilers: In het midden van de film verwisselen Puss & Donkey van stem (of van lichaam, ‘t s maar hoe je het bekijkt) en dit had voor enorm grappige situaties kunnen zorgen, maar het werkte enkel verwarrend en wat overbodig. Shrek zijn klein pagadders komen amper in beeld (maar ze zijn zó schattig meneer) en dat is jammer. Nu lijken ze er ook wat bij gesleurd als dikkingsmiddel. De centrale verhaallijn (troonopvolger gezocht) verliest af en toe eens wat vaart en sommige scènes zijn gewoon over-the-top moraliserend (‘ontdek je lot als troonopvolger in de rook van het kampvuur’; het had evengoed ‘the lion king’ kunnen zijn).

Al bij al toch regelmatig eens goed gelachen en het blijft gewoon een degelijke cast en de personages word je niet snel beu. Dus zeker geen weggesmeten geld om hem in de cinéma te gaan zien. Al was het maar omdat we helemaal alleen in de zaal zaten. Voor een vierde deel zou ik echter waarschijnlijk geen geld meer neertellen.

[youtube zO7JOMRoUjM nolink]

posted by Keukentafel in film,Things to do and have No Comments

Switch to our mobile site