Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Sint-Jan-Berchmanscollege gehuld in enorme graffiti

Ter gelegenheid van Couleur Café nog eens met de trein naar Brussel geweest. Net voor je de tunnels van het Centraal station binnenrijdt, passeer je langs het Sint Jan-Berchmanscollege waar ik vijf jaar op de schoolbanken heb gezeten.

Sint-Jan-Berchmanscollege gehuld in enorme graffiti - michaeluytterspToen ik er voorbij treinde was de voorkant van het robuuste gebouw geheel gehuld achter een wit doek. Nu blijkt dat het wit doek dienst doet als canvas voor een enorm grote graffiti-schets van een dinosaurus skelet.

Ene zeker graffitikunstenaar Bonom is de dader van dit kunstwerk. Op verschillende plaatsen in Brussel ondergaan de doeken van gevelwerken dezelfde behandeling door Bonom. Over Bonom is voorlopig maar zeer weinig bekend. Hij ondertekend zijn werken met ‘Bonom’ en soms ook met ‘Lork’ erbij, andere keren ‘Bambi’ of ‘Little Fuckers’. De graffiti is langs de achterkant aangebracht.

Verschillende gevelwerken in Brussel worden nu nauwlettend in de gaten gehouden om Bonom te kunnen vatten.

Hopelijk laten ze het werk aan de gevel van het college staan. Het is eens wat anders dan de strenge gevangenis look.

posted by Keukentafel in beetje vanalles,Things to do and have Comments (2)
  • http://lamedemoi.skyblog.com Magali Eben

    Hey hey, ik zit in het 5de middelbaar op Sint-Jan en sorry dat ik je moet teleurstellen maareuh… er zijn gewoon werken aan de gevel geweest. Kom maar eens kijken naar het resultaat dat er al is geboekt. :)

    Groetjes :)

  • http://blog.keukentafel.be Keukentafel

    De doeken die die werken afschermden waren het canvas van Bonom. Tijdelijke kunst dus. En dan nog op zeer korte tijd gemaakt. En altijd afbeeldingen van een tijd geleden.
    Ik heb de vernieuwde gevel al gezien. Mooi werk. En ik blijf wel op de hoogte van andere grote projecten binnen Sint-Jan.

Switch to our mobile site