Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Telenet krijgt nachtmerries

belgacomZoals gehoopt heeft de Spaanse internetprovider Telefónica een recordboete gekregen van de Nederlandse EU-commissaris voor mededingingszaken Neelie Kroes. In Spanje betaalt de bevolking de laatste jaren 20% meer voor hun internetaansluiting.

Blijkbaar zat ene Stéphanie Anseeuw van open VLD met dezelfde frustraties als mij. Volgens Stéphanie zitten Belgacom en Telenet in een vergelijkbare situatie. Beide providers beheersen nagenoeg de volledige breedbandmarkt en laten kleinere providers geen ademruimte. Belgacom vraagt veel te hoge kosten voor het gebruik van hun netwerk en Telenet laat andere partijen gewoon niet toe op hun infrastructuur. Stéphanie Anseeuw wil de internetmarkt graag volledig open zien en toegankelijk voor andere bedrijven.

Dit is niet zo eenvoudig aangezien de Belgische regering aandeelhouder is van Belgacom en dus niet gehaast is de geldwolf enige beperkingen op te leggen.

De kans is groot (of ik ben gewoon een optimist) dat Telenet/Belgacom het benauwd begint te krijgen en dat de consument hier voordeel kan uit halen.

Dat het eens tijd wordt, zeg ik u!

posted by Keukentafel in multimedia and have Comment (1)

Switch to our mobile site