Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Vakantie in de Algarve in Portugal.

algarve en lissabon op google earth10 dagen samen met het meisje van mijn dromen* naar Portugal! Ik moet zowat de gelukkigste mens op aarde zijn. Het is dan ook aftellen tot de 17de Augustus. Om 6u45 om precies te zijn, vertrekt ons vliegtuig naar Faro. Een heel toeristische stad aan de Portugese zuidkust. Vroeger vooral bekend als luxe vakantie-oord voor de golfende bourgeoisie maar ook als toegangsplaats voor de vele mooie wandelingen langs nagenoeg ongeschonden rotskust of licht glooiende bergen.

En daar gaan wij dus 10 dagen gaan hiken. Met tentje in onze rugzak rondtrekken naar pittoreske stadjes en bruuske rotsformaties. Slapen op het strand onder de open sterrenhemel. Manmanman, het wordt tijd dat ik vakantie neem!

Via het fenomenale Google earth (beste programma ooit!) kunnen we perfect zien hoe steil de bergen zijn, hoe dicht de vegetatie is en hoeveel appartementen er langs de te vermijden stranden staan. Overal staan blauwe bolletjes op de kaart waarachter een foto schuilt zodat we al een zeer goed beeld krijgen van de omgeving en de bezienswaardigheden.

SagresWant alhoewel puur natuur wel leuk is, gaan we ook wat cultuur opdoen. Zo kan het goed zijn dat we vanuit Faro direct doortreinen naar Lissabon en vanaf daar de westkust afstappen tot het meest zuidelijke punt, Sagres.
Ik heb nu het goede voornemen om een klein logboek bij te houden en uiteraard veel foto’s te trekken. Die foto’s kan ik dan net zoals bij de ballonvaart plaatsen in een Google Earth bestand zodat iedereen onze reis kan herbeleven.

Als er iemand al in Lissabon of de Algarve geweest is, laat gerust weten. Alle tips zijn welkom.

posted by Keukentafel in reizen and have Comments (3)

Switch to our mobile site