Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Virtuele luchtbellenfolie en andere nuttige uitvindingen

Gaten in de markt. Er zijn er nog genoeg om op te vullen en dat bewijzen ingenieuze of prettig gestoorde uitvinders met technologie, prullaria en ideeën waarvan een mens zich afvraagt in welk donker hol ze zolang verscholen zaten. Altijd leuk als zoiets dan de markt verovert of tenminste het potentieel heeft tot.

putiputiDe eerste in deze categorie heb ik vandaag gespot op Gizmodo. Draagbare luchtbellenfolie! Eén of andere crazy Jap heeft de Putiputi op de markt gesmeten. De Putiputi ziet er min of meer uit als een stukje verpakkingsfolie met van die belletjes in. Je kan hiermee non-stop belletjes ploppen. Maar je kan er ook andere geluidjes instoppen of om de 1000ste plop een RSI-waarschuwing laten klinken. Die Jappen toch.

microsoft surface Een technologie waar Microsoft dezer dagen graag mee uitpakt is Surface. Beetje pretentieus hoe ze pretenderen dat zij het warm water hebben uitgevonden. Er liepen al verschillende projecten die multiple-touch-input toepasten. En dat is dus wat Surface is. Een groot touchscreen waar je dus niet met je muis klikt en sleept, maar met je vingers. Vingers, want je kan verschillende vingers tegelijk gebruiken om bv foto’s te vergroten of te ordenen. Als je een usb-stick of een gsm op het bord legt, kan je diezelfde foto’s eenvoudig er naartoe slepen waardoor ze erop opgeslagen worden. Je kan met meerdere mensen tegelijk een schets tekenen of spelletjes spelen. Denk maar aan luchthockey zonder zo een puk-ding in je hand te hebben.

supreme commander

Een persoonlijke favoriet in het rijtje “uitvindingen” is dualscreen gaming. Ik ben een trotse bezitter van een dualscreen opstelling thuis (en op het werk). Ik speel al eens graag een spelletje op mijn pc en ik droom al langer van mijn minions de vijand te zien afslachten op mijn ene scherm terwijl ik op het andere scherm een groot en overzichtelijk beeld heb van de kaart en mijn resources. Zodat ik snel en doeltreffend nóg meer minions op de slechterik kan afsturen.
Helaas ondersteunen weinig games twee schermen. Supreme commander bewijst dat het kan, waar blijft de rest? Nintendo doet er nog een schepje bovenop door de goede verkoopcijfers van zijn tweeschermig wonder, de DS (DualScreen dus).

posted by Keukentafel in multimedia and have Comment (1)
  • stijn

    ge doet mij weer na die site van supreme commander gaan waardoor ik verlang om da keer te spelen … zal et keer lief moeten vragen aan mijn neef …

Switch to our mobile site