Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

België, de geboorteplaats van het internet.

telegraphroomIn tegenstelling tot wat her en der beweerd wordt door de Amerikaanders (en omdat die met veel zijn, preken zij altijd de waarheid) is het internet niet uitgevonden door Vannevar Bush, Doug Engelbart of  Ted Nelson of de Amerikaanse soldaatjes! Neen! Internet is geboren in Bergen (Mons) in België!

Onze nationale held die aan de roots van het www staat is ene zekere Paul Otlet. Paul was in 1934 al zodanig visionair dat hij een netwerk van ‘electrische telescopen’ uitwerkte met de bedoeling van mensen te verbinden en data door te sturen én, belangrijk, die data te linken aan elkaar.

Helaas voor Paul Otlet en de Belgische trots, besloot ‘den Duits’ eens over de vloer te stormen en zijn droom te verwoesten. Het is pas recent dat wetenschappers inzien en ontdekken wat een visionair volkje die Belgen wel zijn.
In Bergen is dan, mijns inziens, volledig terecht een museum opgericht ter ere van deze first man in cyberspace.

Wat betreft het bijbrengen van dit stukje vaderlandsge geschiedenisch, het is graag gedaan!
bron: Herald Tribune

download day firefox 3PS: Maak van het internet een betere plaats en download vandaag de fantastische browser Firefox 3 en doe tegelijk mee aan het verbreken van het wereldrecord downloads op één dag.

posted by Keukentafel in multimedia and have No Comments

Switch to our mobile site