Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Wolf van kommil foo

kommil foo

De prachtige, hoge zaal van de Gentse vlaamse opera was het decor voor de nieuwe voorstelling van Raf en Mich (of was het Mitch) Walschaerts. Getiteld “Wolf”.
Als je de vorige voorstelling “Spaak” gezien hebt, kan je niet anders dan wolkenhoge verwachtingen koesteren voor Wolf.

We zijn deze keer helaas niet in de wolken geraakt. Maar toch een hoogstaand stukje cabaret dat kommil foo in elkaar geknutseld heeft. De korte sketches en muziek worden gelijkwaardig en afwisselend verdeeld over de voorstelling van zo’n 100 minuten.

Het thema “Wolf” slaat op de wolf die bij iedereen vanbinnen schuilt, of toch bijna iedereen, en de wolf uit de drie biggetjes die dromen,huizen of geluk komt wegblazen. Alsof het zijn natuurlijk lot is.

De verhaaltjes en liedjes draaien als een windhoos chaotisch rond elkaar en de broers draaien hier soms rustig, dan weer energiek mee de hoogte in. Tot in de hemel zelf, waar Raf zichzelf dan maar uitroept tot God hemzelve.

Persoonlijk was ik het meest gecharmeerd door de romance van de beer en de eekhoorn, het gedribbel met enjambementen in het nummer van de beenloze voetballer dat escaleert naar een echtelijke caféruzie én het goddelijke slotnummer dat mij wat aan ‘Dear God’ van XTC deed denken.

Wij hebben hem gezien en goedgekeurd en u bent…
De volgende!

posted by Keukentafel in Things to do and have Comments (4)
 • http://hoofdtelefoon.wordpress.com sed

  Zelfde gevoel hier, qua cabaret was het top, maar er mocht wat meer humor in zitten.

 • http://cultuurofzoiets.wordpress.com Eric

  Een beetje een teleurstelling als je “spaak” hebt gezien. Visueel minder sprankelend, minder humor, maar textueel nog altijd erg hoog!

 • http://blog.keukentafel.be Keukentafel

  Ik kreeg ook wat de indruk dat hij nog niet ‘af’ was.

 • Stijn

  Gisteren Wolf gezien, en ik vond het persoonlijk zelfs beter dan Spaak. Inderdaad wat minder humor, maar de emoties waren des te sterker. Ondertussen hebben ze misschien hun stuk wat bijgeschaafd?

Switch to our mobile site