Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Story of Stuff: How Things Work, About Stuff

Een educatief, fijn gemaakt filmpje over hoe de wereld werkt. Met dank aan mijn anti-globalistische immer-verjarende nooit-thuiszijnde maat: Sam Van Damme. Die helaas geen eigen twitter of blog heeft. Anders zou hij de wereld nog veel meer interessante dingen kunnen vertellen. (take a hint mate!)

Wij, Belgen, draaien onherroepelijk mee in ‘consumerism’. Het posten van dit filmpje op zich, is al een hypocriete zet van mij en vertegenwoordigt mijn geweten meer dan mijn daden. Zeker als je in het achterhoofd houdt dat ik nog eens ‘in de reclame’ werk.

Iedereen heeft wel eens van die momenten waarop hij denkt ‘waar ben ik hier mee bezig?’. En voor veel mensen kickt de realiteit de dromen dan net op tijd uit het hoofd voor ze impulsieve dingen gaan doen. Maar sommigen slagen erin om echt een volledige ommezwaai aan hun leven te geven en altruisme en ecologie op de eerste plaats te zetten. Of ze daarmee daadwerkelijk het voldane gevoel hebben van iets goed te doen, of dat ze er enkel nog meer teleurgesteld en gefrustreerd uitkomen, dat laat ik in het midden.

http://www.storyofstuff.com/

posted by Keukentafel in politiek en maatschappij and have No Comments

Switch to our mobile site