Keukentafel

multimedia, reclame, reizen, film, muziek, karl leenknegt, en 't leven

Mijn top 10 van beste android apps

Overal zijn er lijstjes te vinden van populaire Android apps. Voor de beginnende androider werkt het wat overrompelend.

Na 2 weken vrolijke bezitter te zijn van een Samsung Apollo Android gsm, heb ik ook mijn lijstje klaar. Van vele apps is er een gratis versie waar je kleine advertenties moet bijnemen. Echt storend is dit niet, dus link ik hier ook steeds naar de gratis versies.

Alle apps zijn speelbaar op een ‘oude’ smartphone en vereisen geen extravagant groot scherm.

Tip: installeer eerst google goggles en goggle dan de vierkante QR codes om de app eenvoudig te downloaden.

 1. Google Goggles
  Trek met deze app een foto van een QR code en je krijgt meteen een link naar een site. Maar je kan ook een foto nemen van een fles wijn en meteen de prijs en kwaliteit checken. Of een foto van een peer en google images toont je gelijkaardige foto’s van peren. Of een foto van een italiaans menu en het wordt meteen voor jou vertaald. Of trek een sodoku-puzzel en google goggles lost hem meteen op (no shit!).

 2. Tweetdeck
  Tweetdeck verzamelt Facebook, Twitter, Foursquare in 1 zeer gebruiksvriendelijke app. Een must-have!

 3. Buienalarm
  Deze app geeft een discrete waarschuwing als er op jouw locatie regen wordt voorspelt. Het baseert zich daarvoor op de kaarten van buienradar.nl en zodus kan je op de minuut nauwkeurig zien wanneer het gaat regenen en hoeveel. Onmisbaar tijdens het wandelen of fietsen. En alhoewel het een hollandse app is, werkt hij perfect voor België ook.

 4. c:geo
  Haalt alle geocaches in de buurt op van geocaching.com en toont ze op een kaartje. Je kiest een cache en je krijgt een kompas dat je naar de cache leidt. Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en vooral plezant! Je kan mijn post over geocaching ook eens nalezen.

 5. Angry Birds
  Overal de nummer 1 in meest gedownloade apps op Android en iPhone. En terecht! Het spelprincipe vind je terug in honderden flashgames en Angry Birds neemt het letterlijk over. Maar met stijl, gebruiksvriendelijkheid en massa’s levels!

 6. Shazam
  Een druk op de knop en Shazam herkent welke muziek je hoort. Niet toegestaan op muziekkwisjes uiteraard. De gratis versie staat je toe 5 liedjes per maand te zoeken.

 7. Alchemy
  Een belachelijk eenvoudig spel waarbij je vertrekt van de 4 elementen: water, vuur, lucht, aarde om daaruit honderden andere elementen te creëren. Eigenaardig maar bizar verslavend.

 8. aTilt 3D Labyrinth
  Minstens even frustrerend als de echte houten versie, maar evenzeer verslavend. Helaas onmogelijk te spelen op de bus wegens het schudden. Balanceer het balletje door het doolhof. Level na level na level…

 9. Advanced Task Killer
  Ook gekend als ATK. Android ondersteund multitasking en dat is fantastisch, maar… dat kan er wel voor zorgen dat er verschillende applicaties blijven draaien zonder dat je het weet. Deze slurpen je batterij snel leeg. ATK biedt je snel een overzicht van openstaande apps en kan deze met één klik afsluiten. Beetje nerdy, maar handig!

 10. Mobile Vikings for Android
  Ik ben een tevreden klant van Mobile Vikings. Een verademing tegenover de ingewikkelde en dure formules van andere gsm-providers. Hun openheid en service brengt hen meer klanten op dan eender welke reclamecampagne.
  Deze app toont mij hoeveel belkrediet ik nog over heb, wanneer ik laatst herladen heb en hoeveel data ik verbruik. Niet dat dat een issue is, want met 2 gigabyte per maand kom ik altijd toe.
  PS: Als je ook Mobile Viking wil worden, klik dan op de banner rechts. Ik krijg er dan meteen nog €15 krediet bij. Hupla!

 11. Bonus:
  X construct
  Weer een lekker basic spelletje voor op de trein. Bouw een brug, stevig genoeg om er een trein over te krijgen.

posted by Keukentafel in multimedia and have No Comments

Switch to our mobile site